HondenPage baasje Rafaella en Sam

Over Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam Hallo allemaal, Ik ben Rafaella de trotse eigenaar van onze Golden Retriever Sam (1 jaar).
Wij hebben ook nog 3 katten Tommy(10 jaar) Snowey (4 jaar) en Gio (2 jaar) en onze visjes niet te vergeten :-D.
Wij hebben Sam overgenomen toen hij 3 maanden was, we hebben Sam heel veel bij moeten brengen zowel het zindelijk maken het socialiseren met andere honden enz , Sam heeft op zijn rechter knie een litteken dat komt omdat hij met 5 weken gebeten is door een andere hond bij de fokker, vandaar dat hij in het begin niet met andere honden over weg kon dat is uiteindelijk helemaal goed gekomen Sam speelt nu vrolijk met iedere hond die hij tegen komt ;-).
Toen wij voor de eerste keer met Sam naar de dierenarts gingen bleek zijn testikel niet ingedaald en daarom hebben wij ook gekozen voor een castratie, Sam had de pech dat hij na een aantal weken een ontsteking kreeg aan zijn wond dus ze hebben hem een antibiotica prikje gegeven, paar weken later kreeg hij een grote bult in zijn nek het bleek een allergische reactie te zijn van de prik toen hadden we al zoiets van Sam heeft echt geen geluk.

In Juni zijn we weer met Sam naar de dierenarts gegaan omdat we hem raar vonden lopen hij had moeite met opstaan en ook met lange wandelingen kreeg hij problemen, de dierenarts heeft een foto gemaakt en onze vermoedens bleken werkelijkheid... Sam heeft HD allebei de kanten zagen er slecht uit, we hebben de zelfde dag nog een afspraak gemaakt bij het dieren ziekenhuis en we konden die zelfde week nog terecht, bij het dierenziekenhuis hebben ze ook foto s gemaakt, en hun bevestigde inderdaad dat Sam HD (heupdysplasie) heeft. De HD was al ver gevorderd en er begon zich al artrose te ontwikkelen, de behandeling 2 compleet nieuwe kunstheupen dat was voor ons even schrikken maar we dachten dat alles wel goed zat want Sam was immers verzekerd, na de declaratie opgestuurd te hebben van de foto s kregen wij na 5 dagen een email terug van de verzekering wij zaten op 28 dagen i.p.v. de 30 dagen waarin je niet mag declareren conclusie heel de behandeling word niet vergoed, nou ja eigen fout dan hadden we maar even goed op de polis moeten kijken, en Sam heeft hoe dan ook 2 nieuwe heupen nodig, Na 2 weken konden we voor Sam een afspraak maken voor de operatie voor een nieuwe heup aan de rechter kant want die was er slechter aan toe dan aan de linkerkant, we waren doods bang voor de operatie want Sam zijn broertje is met 7 maanden overleden ook door de HD bij hem versplinterde het bod tijdens een bekenkanteling.  
De dag van de operatie was aangebroken we brachten Sam naar het dierenziekenhuis en we gingen weer naar huis om op het verlossende telefoontje te wachten, na 2 uurtjes werden we gebeld dat de chirurg tijdens het scheren van Sam er achter kwam dat Sam een huidinfectie had dus de operatie kon niet worden voortgezet, Sam heeft antibiotica mee gekregen voor de infectie en na 2 weken konden we weer een nieuwe afspraak maken voor de operatie.
Weer het zelfde verhaal we brachten Sam s ochtends naar het dierenziekenhuis en gingen weer terug voor het verlossende telefoontje, S middags kregen wij het telefoontje dat de operatie geslaagd was en dat wij hem op konden halen...Dat was voor ons het beste bericht in tijden. Er volgende een revalidatie en Sam moest de eerste 6 weken rustig aan doen dat is heel moeilijk voor een hond van toen 10 maanden. Na 2 weken moesten we terug voor controle en Sam liep voor mijn gevoel nog steeds niet lekker dus we hebben voor de zekerheid toch even een foto laten maken, daaruit bleek dat alles gewoon goed was de prothese zat netjes op zijn plek. Sam moest na 6 weken weer terug komen voor een controle foto en daaruit bleek het dit keer wel fouten boel te zijn, Sam had luxatie waardoor de kop niet goed in de komt blijft zitten, Wij hebben er voor gekozen om Sam achter te laten zodat hij de volgende ochtend gelijk weer geopereerd kon worden, we kregen de volgende dag weer een telefoontje dat alles goed gegaan was en dat de kop nu verlengd is waar hij weer netjes in de kom valt. Nu moet Sam weer opnieuw 6 weken rust houden. En als alles goed blijft gaan mag Sam over 4 maanden voor een nieuwe heup aan de linkerkant .;-)

En dan hopen we dat Sam echt lekker kan gaan genieten van het Bos het water lekker spelen en ravotten want dat is wat een hond hoort te doen!;-)

Krabbels aan Rafaella en Sam

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . schreef om 01 augustus om 15:07
ik heb je een pb gestuurd, met het adres voor je. gr. Willemijn, laat het me weten hoe je vaart.
honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam schreef om 02 juni om 18:56
Dankje wel voor de lieve krabbels! Sam zijn prothese is er uiteindelijk uit gehaald omdat het niet ging werken, dit komt bij zo 4% voor! Er is ook een spier door gesneden aan de rechterkant het gaat nu wel iets beter! De linkerkant moet nog gedaan worden alleen willen de artsen er nog even mee wachten tot de rechterkant iets stabieler is.
honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak schreef om 27 mei om 13:22
Gossie Rafaella,wat onwijs tof(voor mij is het ook normaal om dit te laten doen,mocht het nodig zijn),dat jullie je zo goed ,bezig houden met Sam*s gezondheid. Een beter huis kan een hond niet vinden. Dus bij deze mijn complimenten,en heel veel sterkte voor Sam en jullie toegewenst van mij. Petje Af,chapoo.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef om 14 mei om 15:11
Wat erg wat jullie allemaal moeten meemaken met Sam ;-( hij is nog zo jong. Las net dat het nog helemaal niet goed gaat. Hopelijk heb je een erg goede dierenarts, want daar hangt veel vanaf, zoals ik vroeger (spijtig genoeg) zelf moest ondervinden. Veel moed !! En knuffel voor mooie en lieve Sam !
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . schreef om 15 november om 17:21
geef de moed niet op Rafaella... het is niet wat wat jullie door moeten staan, maar heus ik hoop zo dat het goed komt voor jullie samen, jij en Sam.
honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam schreef om 24 juni om 13:27
Dank u wel, we zijn op dit moment nog steeds aan het wachten tot we onze Sam op kunnen halen
honden page profiel Linda Linda schreef om 21 juni om 20:59
Ik wil je heel veel succes wensen maandag, hopelijk valt het mee.

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Rafaella en Sam heeft 241 ontvangen.

Super Baasje ! Op het hondenforum wordt een antwoord van Rafaella en Sam zeer positief gewaardeerd bij 13 waarderingen.

Berichten en online status
Rafaella en Sam was voor het laatst online 7 jaar, 4 maanden, 1 weken, 2 dagen, 23 uur, 9 minuten, 25 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^